Header - Specialisti

Nazaj k življenju 1-2-3.

Merkur Specialisti

Včasih potrebujemo poleg osebnega zdravnika tudi pregled pri zdravniku specialistu, vendar je zaradi dolgih čakalnih vrst to lahko precej neprijetna izkušnja.

Z zdravstvenim zavarovanjem Merkur Specialisti lahko pri naših pogodbenih partnerjih pridete na vrsto takoj, strošek pregleda pa krijemo mi.

Zagotovite si najboljšo oskrbo, ko jo najbolj potrebujete.

Moglichkeiten - Specialisti

Zakaj skleniti zavarovanje Merkur Specialisti?

medium/basic/zeit_white

Hitro in enostavno do zdravnika specialista

Z zdravstvenim zavarovanjem Merkur Specialisti si zagotovite hitro obravnavo pri zdravnikih specialistih in si s tem zagotovite prednostno obravnavo pri naših zasebnih pogodbenih izvajalcih zdravstvenih in diagnostičnih storitev.
medium/basic/innendienst_white

Merkur Specialisti po novem tudi z asistenco!

Z našo asistenčno službo poskrbimo za vse – vodimo vas od prijave zavarovalnega primera, preko rezervacije termina do plačila, ki ga izvedemo mi. S tem uredimo vso birokracijo, tako da lahko vi razmišljate samo o okrevanju.
medium/uv/versicherungssumme_white

Skupna zavarovalna vsota kar 15.000 €!

Zdravstveno zavarovanje Merkur Specialisti krije vse enostavne in zahtevne diagnostične posege ter tudi enostavne ambulantne posege v skupni zavarovalni vsoti kar 15.000 €! Nič več seštevanja obiskov.
medium/ego4you/behandlungen2_white

Vključena je tudi rehabilitacija v višini 500 €

Za čim hitrejše okrevanje po poškodbi ali bolezni je vključena tudi zavarovalna vsota za rehabilitacijo v višini 500 €. Za rehabilitacijo po bolezni ali nezgodi se šteje zdravljenje, pri čemer so vključeni stroški bivanja, zdravstvene, wellness in druge storitve, ki prispevajo k boljšemu počutju in hitrejšemu okrevanju zavarovanca po poškodbi ali bolezni.

Card grid big - Specialisti


Prednosti zdravstvenega zavarovanja Merkur Specialisti

medium/ego4you/ambulant
Kritje stroškov v specialističnih ambulantah
medium/zusatzmodul/praemienbonus
Skupna zavarovalna vsota 15.000 €
medium/frueherkennung/therapieempfehlungen
Kritje diagnostičnih preiskav
medium/gl/optional
Stroške pregleda plača zavarovalnica direktno izvajalcu storitve
Vsi prvi in naslednji kontrolni pregledi
Zdravila na beli recept

meditocka - erklarung


Asistenčni center

Merkur MediTočka

Za hitro in brezskrbno pot do zdravljenja poskrbi asistenčni center Merkur MediTočka. Nudi vam informacije o vaših zdravstvenih zavarovanjih, pomoč pri prijavi zavarovalnega primera, hitri organizaciji zdravstvenih storitev in njihovo plačilo. V Merkur zavarovalnici vam želimo kar se da olajšati pot do povrnitve zdravja.

dr. merkur - erklarung


Dr. Merkur - video posvet z zdravnikom družinske medicine

Dr. Merkur je storitev, ki omogoča dostop do posveta z zdravnikom splošne medicine na daljavo, za nenujna zdravstvena stanja. Na storitev se zavarovanec naroči preko spletne strani Merkur zavarovalnice www.merkur-zav.si. Po posvetu, zdravnik lahko zavarovancu dodatno omogoči tudi:

- oceno zdravstvenih simptomov;

- priporočilo nadaljnjega ravnanja;

- priporočilo nadalnjega specialističnega pregleda.

Zavarovalnica ima na podlagi mnenja Dr. Merkur možnost izdaje internega napotila, s katerim se lahko zavarovanca napoti na nadaljnji specialistični pregled v okviru zavarovalnih kritij tega zavarovanja.

Operacije combo - wissenwertes


Merkur Specialisti in Merkur Operacije

Najboljši v kombinaciji z ...

Zakaj ta kombinacija:

Z Merkur Specialisti hitro do pregleda in posveta s specialistom ter do diagnostičnih preiskav in ambulantnih posegov, z Merkur Operacijami+ si zagotovite prednostno obravnavo pri izvedbi vseh ne nujnih operacijah, ki so na voljo samoplačniško v zasebnih ali javnih zdravstvenih ustanovah.

Oba produkta vam omogočata najhitrejši dostop do zdravstvenih storitev.

Specialisti Operacije+

Download brochure - Specialisti


FAQ - Specialisti

Pogosta vprašanja

 • Komu je namenjen produkt?
  add close

  Produkt je namenjen zdravim osebam, ki imajo veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje in se zavedajo nevarnosti nastanka hudih bolezni ter si želijo fleksibilnost pri izbiri zdravstvene ustanove. Primeren je za tiste, ki se želijo izogniti dolgim čakalnim vrstam pri zdravnikih specialistih in nevarnostim katerim so stranke zaradi nepravočasnih pregledov izpostavljene.

 • Ali za zavarovanje potrebujem sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje?
  add close

  DA. Brez urejenega obveznega zdravstvenega zavarovanja pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) tega zavarovanja ni mogoče skleniti, saj je brez napotnice bistveno oteženo koriščenje storitev iz zavarovanja.

 • Ali za zavarovanje potrebujem sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje (DZZ)?
  add close

  NE. Sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni pogoj za sklenitev zavarovanja.

 • Kdo lahko sklene zavarovanje?
  add close

  Osebe med 1. in 69. letom starosti.

 • Kateri pogoji veljajo ob sklenitvi zavarovanja?
  add close

  Za zavarovanje veljajo: Splošni pogoji zdravstvenega zavarovanja za kritje stroškov v specialističnih ambulantah – Merkur Specialisti (SPSPEC 2021). Pogoje najdete na spletni strani pod zavihkom (za stranke / koristne informacije / splošni pogoji)

 • Ali grem lahko k specialistu, ki si ga sam izberem?
  add close

  Lahko pod pogojem, da ima zavarovalnica z izbranim specialistom sklenjeno pogodbo o sodelovanju. Z asistenčnim centrom Merkur zavarovalnice - Merkur Meditočka se lahko dogovorite pri katerem od pogodbenih specialistov bi želeli opraviti pregled.

case studies - zdravje


Več iz naše ponudbe zavarovanj

Merkur Otroci

Najboljše zdravstveno in nezgodno zavarovanje za otroke v letu 2021. Nezgodno zavarovanje Merkur Otroci, ki smo ga temeljito prenovili v lanskem letu, je že drugo leto zapored zmagovalec neodvisnega testa zavarovanj za mlade revije Moje Finance. Kar štirje strokovnjaki od šestih s področja zavarovalniških storitev so produkt označili za najboljšega.

Več informacij

Merkur Zelena prihodnost

Naložbeno življenjsko zavarovanje Merkur Zelena prihodnost na enem mestu združuje varčevanje v investicijskih skladih in zavarovanje za primer smrti z zajamčeno zavarovalno vsoto. Za čisto, varno in brezskrbno prihodnost.

Več informacij

Merkur Dom

Premoženjsko zavarovanje Merkur Dom je namenjeno zavarovanju stanovanjskih hiš in etažnih lastnin. Zavarovanje krije vrsto naravnih nesreč, vandalizem, škod in še več. Merkur zavarovalnica z veseljem prisluhne vašim željam in potrebam, da bo vaš dom ustrezno zavarovan.

Več informacij