Zdravstveno zavarovanje

Zdravje je naše največje bogastvo. Poskrbite za najboljšo oskrbo v primeru nepričakovane bolezni ali nezgode. Z zdravstvenimi zavarovanji Merkur zavarovalnice, združenimi v paketu Merkur Zdravje, lahko izberete zavarovanje, ki vam najbolj ustreza.

Zagotovite si diagnostično preiskavo in obisk zdravnika specialista brez čakalnih vrst; zavarujte se za primer nastanka 40 bolezni oziroma napotitve na preko 200 operacij; zagotovite si nadomestilo za izpad dohodka v primeru daljše bolniške odsotnosti z dela.

Ko so časi najtežji, vam Merkur zavarovalnica stoji ob strani.

Dr. Merkur - video posvet z zdravnikom družinske medicine

Zdravniški pregled na daljavo le klik stran. Storitev Dr. Merkur vam omogoča zasebni video pogovor na daljavo z zdravnikom družinske medicine o morebitnih zdravstvenih težavah, s katerimi se soočate.

Storitev Dr. Merkur je namenjena vsem, ki imajo pri Merkur zavarovalnici sklenjeno katerokoli zavarovanje. Pridobite strokovno pomoč ali drugo mnenje pri naših strokovnjakih zdravniške stroke.

V primeru, da bi potrebovali nadaljnje preiskave in imate hkrati sklenjeno tudi zavarovanje Merkur Specialisti, dobite preko te storitve tudi veljavno napotnico za morebitne specialistične in diagnostične preiskave.

Datoteke in ostale informacije o zavarovanjih

Na spodnji povezavi najdete vse ostale dokumente in dodatne informacije o naših zavarovanjih.

Oglejte si brošure, dokumente s ključnimi informacijami, ključne informacije za vlagatelje (Merkur Zelena prihodnost), vrednosti enot premoženja, obrazce za prijavo škod, cenik storitev, informacije o trajnostni politiki Merkur zavarovalnice in ostalo.

Na tem mestu lahko najdete tudi ostale dokumente v povezavi s produkti iz pretekle ponudbe, kot so gibanje vrednosti skladov za produkta Merkur Top Invest in Merkur Top Garant.

Pogosta vprašanja

 • Katere prednosti nudi zdravstveno zavarovanje Merkur Zdravje, če imam že sklenjeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje?
  add close

  Zavarovalni produkti v sklopu ponudbe zdravstvenega zavarovanja Merkur Zdravja nudijo celovito finančno zaščito tako v primeru bolezni, operacij kot daljše bolniške odsotnosti. Zagotavljajo še kako pomembno kritje stroškov izpada finančnih prihodkov v času bolezni oz. po njej.

 • Katera zavarovalna kritja mi ponuja zdravstveno zavarovanje Merkur Zdravje?
  add close

  V okviru ponudbe Merkur Zdravje nudimo zavarovanje za kar 2 od 40. pogostih hudih bolezni, zavarovanje za več kot 200 operacij, kritje stroškov v specialističnih ambulantah ter izplačilo v primeru daljše bolniške odsotnosti z dela.

 • Kdo lahko sklene zavarovanje?
  add close

  Zavarujejo se lahko posamezniki med 14. in 60. letom starosti.