Kolektivno zdravstveno zavarovanje za kritje stroškov zdravstvenih storitev.

Merkur Kolektivno zdravje

S sklenitvijo kolektivnega zdravstvenega zavarovanja zaposlenih in članov drugih kolektivov poskrbite za njihovo zdravstveno in socialno varnost. S hitrim dostopom do kvalitetnih zdravstvenih storitev jim lahko zagotovite dobro počutje in zdravje. Modularni sistem izbire kritij vam omogoča popolno prilagoditev zavarovanja glede na dejanske potrebe članov kolektiva.

S sklenitvijo kolektivnega zdravstvenega zavarovanja pa ne poskrbite samo za zdravstveno varnost članov kolektiva, ampak tudi za uresničevanje trajnostnih ciljev podjetja. Izboljšanje zdravstvenih ugodnosti članov kolektiva namreč pozitivno vpliva na oceno ESG dejavnikov podjetja.


S kolektivnim zdravstvenim zavarovanjem pridobite tako delodajalci kot tudi zaposleni:

Delodajalci pridobite:


• zmanjšanje bolniških odsotnosti,
• konkurenčno prednost pri zaposlovanju,
• dodano vrednost delovnemu mestu,
• ključ do uresničitve strateških in poslovnih
ciljev z zdravimi, zadovoljnimi in bolj
učinkovitimi zaposlenimi,
• uvrstitev med bolj zaželene in varnejše
ponudnike delovnih mest.

 

Zaposleni pridobijo:


• ugodnejšo obliko zavarovanja,
• hitro in celostno zdravstveno obravnavo (od
diagnostike do rehabilitacije),
• znižanje stresa in hitrejšo vrnitev v
vsakdanje življenje,
• manjši izpad dohodka zaradi krajše bolniške
odsotnosti,
• preventivno oskrbo,
• možnost zavarovanja tudi svojih najbližjih.


Kritja zavarovanja Merkur Kolektivno zdravje

Izbirate lahko med sledečimi zavarovalnimi kritji:

Specialisti

Kritje omogoča zavarovanje za primer kritja stroškov v specialističnih in diagnostičnih ambulantah. Kritje vsebuje:  prve in kontrolne specialistične preglede,  enostavne in zahtevne diagnostične preiskave in enostavne ambulantne posege

Preventivni pregledi

Kritje vključuje plačilo stroškov preventivnih pregledov za zgodnje odkrivanje bolezni, kot npr.: splošna krvna slika in prisotnost krvi v blatu, preventivna diagnostika raka na prostati, audiometrija in spirometrija, preventivna diagnostika popuščanja srčnih zaklopk ...

Operacije

Kritje omogoča zavarovanje za primer kritja stroškov operativnih posegov, kot nadaljevanje specialistične obravnave. Izbirate lahko med tremi paketi:• OSNOVNI (vsebuje več kot 50 operacij) RAZŠIRJENI (vsebuje več kot 100 operacij) PREMIUM (vsebuje vse operacije, ki so pri izvajalcih zdravstvenih storitev na voljo samoplačniško)

Rehabilitacije

Kritje omogoča zavarovanje za primer kritja stroškov izvedbe različnih vrst rehabilitacije. Izbirate lahko enega ali oba paketa: PAKET AMBULANTNE REHABILITACIJE, vključuje fizioterapijo, psihoterapijo, protibolečinsko terapijo in logopedijo. PAKET ZDRAVILIŠKO ZDRAVLJENJE omogoča hitro, zanesljivo in vam prilagojeno zdraviliško rehabilitacijo po hujši poškodbi ali bolezni.

Zdravila

Kritje vključuje plačilo stroškov zdravil, ki jih nabeli recept predpiše zdravnik specialist ob izvedbi zdravstvene storitve. Zdravila morajo biti predpisana skladno z diagnozo, medicinsko doktrino in zdravstvenimi smernicami ter navedena v medicinski dokumentaciji, s katero zavarovanec uveljavlja zavarovalni primer.

Drugo zdravniško mnenje

Kritje vključuje pokritje stroškov storitve izdelave strokovnega poročila drugega zdravniškega mnenja s strani pogodbenega izvajalca, ki zagotavlja strokovnjake iz EU, Švice ali Združenih držav Amerike. Drugo zdravniško mnenje na podlagi izvidov in druge zdravstvene dokumentacije po medicinski doktrini poda tim zdravnikov specialistov ustrezne specialnosti.

Video image

Merkur MediTočka

MerkurMediTočka je asistenčni center zavarovalnice, ki zavarovancu preko telefonske številke 080 28 55, elektronskega naslova info@merkur-zav.si, ali spletne prijave zavarovalnega primera, dostopne na spletni strani zavarovalnice www.merkur-zav.si, zagotavlja:

- informacije o zavarovanju, izvajalcih zdravstvenih storitev, pogojih in načinu uveljavljanja pravic,

- pomoč in podporo zavarovancu pri uveljavljanju pravic iz zavarovanja,

- informacije o morebiti potrebni zagotovitvi zdravstvene dokumentacije, ki jo zavarovalnica potrebuje za odločanje o upravičenosti pravic iz zavarovanja,

- organizacijo termina zdravstvenih storitev pri naših pogodbenih izbranih izvajalcih za zavarovanca.


Video image

Video posvet z zdravnikom družinske medicine

Dr. Merkur

Dr.Merkur je storitev, ki omogoča dostop do posveta z zdravnikom družinske medicine, za nenujna zdravstvena stanja. Na storitev se zavarovanec naroči preko spletne strani Merkur zavarovalnice www.merkur-zav.si. Po posvetu lahko zdravnik zavarovancu dodatno omogoči tudi:

- oceno zdravstvenih simptomov,

- priporočilo nadaljnjega ravnanja,

- priporočilo nadalnjega specialističnega pregleda.

Število posvetov, izvedenih preko kritja Dr. Merkur, letno ni omejeno.

Zavarovalnica lahko na podlagi mnenja Dr. Merkur izda interno napotilo, s katerim se lahko zavarovanca napoti na nadaljnji specialistični pregled v okviru zavarovalnih kritij tega zavarovanja.


Preberite si več ...

Brošura Merkur Kolektivno zdravje

Korporativni partnerji

Več informacij na tel. št.: +386 51 231 508


Merkur Kolektivno zdravje

Pogosta vprašanja

 • Kdo se lahko zavaruje?
  add close

  Zavarovanje lahko sklenejo osebe stare med 1. in 69. letom starosti. Paket zdraviliško zdravljenje lahko sklenejo osebe stare med 18. in 69. letom starosti

 • Komu je zavarovanje namenjeno? 
  add close

  Zdravstveno zavarovanje Merkur Kolektivno zdravje je namenjeno vsem kolektivom, ki želijo dodatno zavarovati člane v podjetju ali društvu in jim na ta način zagotoviti najboljšo možno zdravstveno oskrbo. 

 • Kje lahko dobim več informacij o sklenitvi?
  add close

  Na vsa vaša vprašanja bomo z veseljem odgovorili. Za pridobitev ponudbe po meri vašega podjetja, nas lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 28 55 ali nam oddate povpraševanje na info@merkur-zav.si ali izpolnite tale obrazec in z veseljem vam bomo pripravili ponudbo, ki bo prilagojena vašemu podjetju.

 • Kako se lahko naročim na zdravstveno storitev,  ki jo potrebujem?
  add close

  Na zdravstveno storitev se lahko naročite preko brezplačne telefonske številke 080 28 55, preko elektronske pošte: info@merkur-zav.si, preko spletne prijave zavarovalnega primera: www.merkur-zav.si ali prijave preko obrazca, ki ga najdete na naši spletni strani in ga pošljete preko navadne pošte.

 • Kje in kdaj mi bodo na Merkur MediTočki organizirali zdravstveno storitev, ki jo potrebujem?
  add close
  • Zaposleni na Merkur MediTočki vam bodo termin zdravstvene obravnave organizirali glede na vaše želje in potrudili se bomo, da bo v bližini vašega doma in v najkrajšem možnem terminu.

 • Kaj če je moja ZV premajhna za opravljanje naročene storitve?
  add close
  • V primeru, ko je vaša zavarovalna vsota premajhna, vas bodo zaposleni na MediTočki na to vnaprej opozorili in vam ponudili možnost, da zavarovalnica vseeno plača del zdravstvene storitve do višine zavarovalne vsote, preostali del pa boste sami poravnali neposredno izvajalcu.

 • Kaj če želi specialist ob pregledu opraviti še eno zdravstveno storitev?
  add close

  Če zdravnik oceni, da je potrebnih za postavitev diagnoze več informacij oz. zdravstvenih storitev (npr. ultrazvok ipd.), se mora zavarovanec obrniti na MediTočko preko brezplačne telefonske številke 080 28 55 ali preko elektronske pošte: info@merkur-zav.si, saj je potrebno za odobritev izvedbe zdravstvene storitve odobriti temelj zavarovalnega primera.


Več iz naše ponudbe zavarovanj

Merkur Otroci

Najboljše zdravstveno in nezgodno zavarovanje za otroke v letu 2021. Nezgodno zavarovanje Merkur Otroci, ki smo ga temeljito prenovili v lanskem letu, je že drugo leto zapored zmagovalec neodvisnega testa zavarovanj za mlade revije Moje Finance. Kar štirje strokovnjaki od šestih s področja zavarovalniških storitev so produkt označili za najboljšega.

Merkur Zelena prihodnost

Naložbeno življenjsko zavarovanje Merkur Zelena prihodnost na enem mestu združuje varčevanje v investicijskih skladih in zavarovanje za primer smrti z zajamčeno zavarovalno vsoto. Za čisto, varno in brezskrbno prihodnost.

Merkur Dom

Premoženjsko zavarovanje Merkur Dom je namenjeno zavarovanju stanovanjskih hiš in etažnih lastnin. Zavarovanje krije vrsto naravnih nesreč, vandalizem, škod in še več. Merkur zavarovalnica z veseljem prisluhne vašim željam in potrebam, da bo vaš dom ustrezno zavarovan.