Video image

Nazaj k življenju 1-2-3.

Merkur Rehabilitacija

Zdravstveno zavarovanje Merkur Rehabilitacija je prvo zavarovanje na slovenskem trgu, ki ponuja kritje zdraviliške rehabilitacije!

Merkur Rehabilitacija omogoča najboljšo rehabilitacijo glede na vašo poškodbo ali bolezen, saj vam na podlagi vaših zdravstvenih indikacij zagotovimo najboljšo in najhitrejšo možno oskrbo. Pri rehabilitaciji je to še posebej pomembno, saj vsak zamujeni dan pomeni toliko daljše okrevanje.

Asistenčni center Merkur MediTočka vas vodi skozi celoten proces rehabilitacije in ob njenem zaključku poravna tudi vse račune, tako da se vi lahko popolnoma posvetite okrevanju. Brez skrbi.


Zakaj skleniti zavarovanje Merkur Rehabilitacija

Izboljšana funkcionalnost

Rehabilitacija posameznikom pomaga ponovno pridobiti ali izboljšati njihove telesne sposobnosti, kot so mobilnost, moč in koordinacija.

Izboljšana neodvisnost

Cilj rehabilitacije je pomagati posameznikom, da ponovno pridobijo svojo neodvisnost, tako da jih opremi z veščinami in orodji, potrebnimi za samostojno opravljanje vsakodnevnih dejavnosti.

Obvladovanje bolečine

Rehabilitacijski programi vključujejo tehnike in terapije, ki pomagajo pri obvladovanju bolečine, ne glede na to, ali gre za kronično bolečino, ki je posledica poškodbe ali zdravstvenega stanja.

Hitrejše okrevanje

Rehabilitacijski programi so zasnovani tako, da pospešijo proces okrevanja po operacijah, poškodbah ali zdravljenju.

Prednosti zavarovanja Merkur Rehabilitacija

Hitra in kvalitetna zdraviliška rehabilitacija po bolezni ali poškodbi

Nadstandardna namestitev in prehrana ob izvajanju rehabilitacije

Asistenčni center Merkur MediTočka in sprotno obveščanje

Možnost povrnitve stroškov prevoza do mesta rehabilitacije

Ohranitev pravic iz obveznega zdravstvenega zavarovanja

Najbolj primerna zdraviliška rehabilitacija glede na poškodbo ali bolezen


Video image

Ali ste vedeli?

Med rehabilitacijo je zagotovljena medicinska pomoč in zdravljenje. Rehabilitacija vključuje zdravila in pripomočke, potrebne za njeno izvajanje.

Rehabilitacija vključuje poleg rehabilitacijskega programa tudi nastanitev in prehrano med bivanjem v zdravilišču oziroma zdravstveni ustanovi brez delitve sobe.

Rehabilitacija se izvaja v skladu s potrebami zavarovanca, pri čemer se upošteva narava njegovega zdravstvenega stanja ali hibe.

Zavarovalnica lahko zavarovancu zagotovi rehabilitacijo tudi pri svojih pogodbenih partnerjih v tujini, pod pogojem, da se zavarovanec s tem strinja. Seznam pogodbenih izvajalcev najdete na spodnji povezavi.


Trajanje rehabilitacije

14 dni za rehabilitacijo, ki je posledica nezgode ali operacije zaradi nezgode

21 dni za rehabilitacijo, ki je posledica hude bolezni ali operacije zaradi hude bolezni

Po strokovni presoji zdravnika, se rehabilitacija lahko podaljša do 28 dni

Asistenčni center

Merkur MediTočka

Za hitro in brezskrbno pot do zdravljenja poskrbi asistenčni center Merkur MediTočka. Nudi vam informacije o vaših zdravstvenih zavarovanjih, pomoč pri prijavi zavarovalnega primera, hitri organizaciji zdravstvenih storitev in njihovo plačilo. V Merkur zavarovalnici vam želimo kar se da olajšati pot do povrnitve zdravja. 
Preberite več
Video image

Dr. Merkur - video posvet z zdravnikom družinske medicine

Dr. Merkur je storitev, ki omogoča dostop do posveta z zdravnikom splošne medicine na daljavo, za nenujna zdravstvena stanja. Na storitev se zavarovanec naroči preko spletne strani Merkur zavarovalnice www.merkur-zav.si. Po posvetu, zdravnik  lahko zavarovancu dodatno omogoči tudi:

- oceno zdravstvenih simptomov;

- priporočilo nadaljnjega ravnanja;

- priporočilo nadalnjega specialističnega pregleda.

Zavarovalnica ima na podlagi mnenja Dr. Merkur možnost izdaje internega napotila, s katerim se lahko zavarovanca napoti na nadaljnji specialistični pregled v okviru zavarovalnih kritij tega zavarovanja.


Pogosta vprašanja

Merkur Rehabilitacija

 • Kdo se lahko zavaruje?
  add close

  Zavarujejo se lahko osebe, stare med 18. in 69. letom starosti.

 • Kolikšna je zavarovalna doba?
  add close

  Zavarovalna doba znaša 1 leto z avtomatskim podaljšanjem.

 • Koliko znaša zavarovalna vsota?
  add close

  Zavarovalna vsota znaša 20.000 € letno


Več iz naše ponudbe zavarovanj

Merkur Otroci

Najboljše zdravstveno in nezgodno zavarovanje za otroke v letu 2021. Nezgodno zavarovanje Merkur Otroci, ki smo ga temeljito prenovili v lanskem letu, je že drugo leto zapored zmagovalec neodvisnega testa zavarovanj za mlade revije Moje Finance. Kar štirje strokovnjaki od šestih s področja zavarovalniških storitev so produkt označili za najboljšega.

Več informacij

Merkur Zelena prihodnost

Naložbeno življenjsko zavarovanje Merkur Zelena prihodnost na enem mestu združuje varčevanje v investicijskih skladih in zavarovanje za primer smrti z zajamčeno zavarovalno vsoto. Za čisto, varno in brezskrbno prihodnost.

Več informacij

Merkur Dom

Premoženjsko zavarovanje Merkur Dom je namenjeno zavarovanju stanovanjskih hiš in etažnih lastnin. Zavarovanje krije vrsto naravnih nesreč, vandalizem, škod in še več. Merkur zavarovalnica z veseljem prisluhne vašim željam in potrebam, da bo vaš dom ustrezno zavarovan.

Več informacij