Ker življenje potrebuje varno podlago

 • Izzivi zasebnega življenja so tako raznoliki kot v majhnih podjetjih: stanovanju, gospodinjstvu, gradnji, prostem času, pravnih vprašanjih. Tveganja in nevarnosti se pojavljajo povsod, kjer se lahko srečate z vsestranskimi rešitvami podjetja Merkur zavarovalnica.

  Vsa premoženjska zavarovanja vsebujejo bezplačno domsko asistenco 24/7 preko brezplačne telefonske številke Merkur zavarovalnice 080 28 55.

 
 • Merkur DomZavarovanje stanovanjskih hiš in etažne lastnine

  Paketno premoženjsko zavarovanje stanovanjske hiše in opreme - z izbiro pravilnega kritja, kjer lahko izbirate med osnovnim, razširjenim in polnim kritjem, si zagotovite potrebno varnost vaše nepremičnine.

  Merkur DomPopolno kritje za vaš domZavarovana je zgradba in vsi deli zgradb, tudi temelji in kletni zidovi, vse vgrajene inštalacije in vsa vgrajena oprema, ki predstavlja sestavni del objekta.

  Z nakupom stanovanja postanete lastnik dela stanovanjskega bloka. S tem pridobite pravico soodločanja o tem, kako se bo z objektom upravljalo, vendar takšnih odločitev ne morete sprejemati sami. Merkur zavarovalnica vam za zavarovanje gradbenih delov vašega stanovanja in deleža pri skupnih prostorih v večstanovanjski zgradbi ponuja paketno zavarovanje etažne lastnine.

  Couple cooking.
 • Merkur stanZavarovanje opreme v stanovanjskih hišah in stanovanjih

  Zavarovane so vse premičnine, ki služijo osebni rabi oziroma uporabi in so last zavarovanca, zakonca, zunajzakonskega partnerja, njunih otrok in ostalih sorodnikov, ki živijo v skupnem gospodinjstvu.

  Merkur stanZaščitite vaše dragocenostiZavarovanje odgovornosti zasebnika v višini od 50.000 do 100.000 EUR.

  Izven naseljenih stanovanjskih prostorov so zavarovani (največ do 10 odstotkov od celotne vrednosti opreme) tudi naslednji predmeti stanovanjskega inventarja: orodja, kolesa, oprema motornih vozil (strešni prtljažniki, ponjave, ipd.), športna in potovalna oprema, gumijasti čolni, perilo, vrtne garniture, vrtno orodje, invalidski in otroški vozički, kosilnice, ipd.).

  Woman reading at home.
 • Merkur Business BoxPremoženjsko zavarovanje za mala in srednje velika podjetja

  Zavarovanja za mala in srednje velika podjetja vključujejo vrsto različnih nevarnosti, ki pretijo na uspešno poslovanje podjetij.

  Merkur Business Box

  Man looking through window.
 • Merkur Business BoxPremoženjsko zavarovanje za večstanovanjske objekte.

  Zavarovanje premoženja in interesov vsakokratnih etažnih lastnikov večstanovanjskih objektov in večstanovanjsko poslovnih objektov.

  Merkur Business Box

  Guy reading book.
 • Woman on couch.

Kontaktirajte nas

Kako lahko pridete v stik z nami?Kako lahko pridete v stik z nami?

 

Pogosta vprašanja
Premoženjsko zavarovanje

Kaj lahko zavarujem?

Zavarujete lahko hišo in njej pripadajoče stranske objekte (npr. garaža, lopa,...), etažno lastnino - stanovanje in opremo v hiši oz. etažni lastnini (stanovanju).

Ali lahko zavarujem toplotno črpalko ali sončno elektrarno?

Da, v sklopu zavarovanja hiše oz. zgradbe je možno tudi zavarovanje toplotne črpalke in sončne elektrarne.

Za koliko časa lahko sklenem premoženjsko zavarovanje.

Zavarovanja se lahko sklenejo do zavarovalne dobe 10 let.