Header - skupina merkur

Skupina Merkur

Merkur zavarovalnica d.d. je urejena kot delniška družba, katere večinski lastnik je od junija 2009 Merkur International Holding AG, ki je v 100% lasti Merkur Versicherung AG.

Več kot 222 let obstoja ji daje sloves ene najstarejših zavarovalnic v Evropi. Slovenska podružnica - Merkur zavarovalnica d.d. s sedežem v Ljubljani pa je bila ustanovljena 18. novembra 1992 in je s poslovanjem pričela 1. januarja 1993.

V sklopu koncerna so bile ustanovljene še naslednje hčerinske družbe: Merkur zavarovalnica d.d., Ljubljana, Merkur osiguranje, Hrvaška, Merkur osiguranje a.d.o., Srbija in Merkur Versicherung Südtirol.

Erklarung - skupina MZ

Merkur na prvi pogled

Delovanje Merkur zavarovalniške skupine ter s tem tudi Merkur zavarovalnice je že od samega začetka usmerjeno v zagotavljanje varnosti človeku. Z več kot 1.400 zaposlenimi v 5 državah, v neprestanem iskanju možnosti za izboljšave, sedaj dodajamo novo usmeritev, ki presega tradicionalno in klišejsko razumevanje vloge zavarovalnice. Svojim zavarovancem in zaposlenim zato že danes pomagamo živeti tako, da bodo jutri izžarevali zdrav življenjski stil in veselje do življenja. S sloganom »Ker sem čudež življenja.« sporočamo poslovno filozofijo, ki postavlja v ospredje posameznika in njegove individualne potrebe.

Erklarung - MZ skupina II

Poslovanje podjetja

Imamo jasno vizijo: želimo biti izbira številka ena pri varovanju človeškega čudeža. To vklučuje tako preventivo in podporo v primeru poškodbe ali bolezni, kot tudi izboljšanje uporabniške izkušnje s pomočjo digitalizacije. Z vami na prvem mestu razvijamo naše podjetje in produkte, da bi vam omogočili najboljšo možno oskrbo in skupaj gradili odnos na trdnih temeljih zaupanja.

V zadnjih letih smo se posledično temeljito usmerili v bolj trajnosten način poslovanja. To smo storili tako, da smo začeli bolj temeljito sodelovati in podpirati organizacije ter skupnosti, ki se ne nenehno borijo za bolj zeleno prihodnost.

Case studies - zivljenje


Več iz naše ponudbe zavarovanj

Merkur Specialisti

Z zdravstvenim zavarovanjem Merkur Specialisti lahko pri naših pogodbenih partnerjih pridete na vrsto takoj, strošek pregleda pa krijemo mi. Zagotovite si najboljšo oskrbo, ko jo najbolj potrebujete.

Več informacij

Merkur Nezgoda

Nezgode se žal ne ozirajo na čas, okoliščine in osebe, ker se zgodijo nenadoma in nepričakovano. Merkurjevo nezgodno zavarovanje vas zaščiti - v primeru nezgode v poklicu, gospodinjstvu in, kar je posebej pomembno, v prostem času, 24 ur na dan, po celem svetu.

Več informacij

Merkur Stan

Premoženjsko zavarovanje Merkur Stan je namenjeno zavarovanju opreme v hiši oz. v etažni lastnini. Zavarovanje krije vrsto naravnih nesreč, vloma in še več. Zavarujte svojo lastnino z Merkur zavarovalnico.

Več informacij