Z družbeno odgovornim projektom podpiramo neodvisnost gibalno oviranih Slovencev.

S podjetjem DEZZIV za večjo mobilnost invalidov

Novembra smo v projektu “Verjemi v svojo pot” združili moči z družinskim podjetjem Dezziv, ki izdeluje inovativne zavore za invalidske vozičke. V projektu smo brezplačen dostop do zavor omogočili več posameznikom in društvom, ki si tovrstne izdelke iz različnih razlogov težje privoščijo.

 

Od družinske zgodbe do poslovne ideje

 

Podjetniška pot družine Stakne se je začela, ko je sin Nejc leta 2014 utrpel poškodbo hrbtenjače in pristal na invalidskem vozičku. Iskali so rešitev, da bi mu omogočili samostojno gibanje po stopnicah in klančinah, saj je že domače stopnišče zanj naenkrat postalo nepremagljiva ovira. Po zamisli samodejne zavore so izdelali prvi prototip, z inovacijo pa so želeli pomagati tudi drugim. 

 

Čeprav je pravica do enakopravnega dostopa do javnih površin zakonsko določena, se invalidi pogosto znajdejo pred arhitekturnimi ovirami. Zavore Dezziv uporabniku invalidskega vozička omogočajo, da se brez večjega napora varno povzpne ali spusti po stopnicah in klančinah. Gre za edino tovrstno rešitev na svetu, ki deluje tako v vožnji naprej kot vzvratni vožnji - omogoča samodejno zaviranje vozička brez uporabe rok. Kakovost in funkcionalnost izdelkov so potrdili v laboratorijih nemškega proizvajalca vozičkov in v neodvisnem inštitutu na Japonskem.

 

 

Zavore za posameznike, ki si jih težko privoščijo

 

Podjetje Dezziv smo podprli z odkupom zavor v vrednosti 10.350 €, ki smo jih podarili posameznikom po Sloveniji. Nekaj zavor so prejela lokalna društva paraplegikov, ki so poskrbela, da so zavore dobili tisti, ki jih resnično potrebujejo. Poleg tega smo podjetju pomagali tudi pri osvežitvi njihovih marketinških materialov. Projekt podpira tudi paraolimpijec Jernej Slivnik, ki zavore že uporablja.

 

Predsednica uprave Merkur zavarovalnice Meta Lahne je ob predaji donacije povedala: » Na ta družbeno odgovorni projekt smo leto posebej ponosni. Sodelujemo, ker nas povezuje želja po izboljšanju življenja tistih, ki so v nezgodi ali bolezni izgubili privilegij neodvisnosti. Gibalno oviranim osebam želimo omogočiti samostojnost ter dostop do hitrejše in boljše rehabilitacije, celotno družbo pa spodbuditi in navdihniti k odgovornemu sodelovanju. Vabim vsakega izmed vas, naše cenjene partnerje, zaposlene, medije in javnost, da se nam pridružite. Verjemite v svojo pot – mi verjamemo v vas.«

 

Partnerstvo s podjetjem Dezziv je odličen primer, kako lahko pomagamo družinskim podjetjem in hkrati izboljšamo življenje posameznikom, ki se v vsakdanjem življenju srečujejo z ovirami pri mobilnosti. Donacija inovativnih mehanskih zavor je dober začetek prizadevanja za večjo samostojnost in družbeno vključenost gibalno oviranih. S tem odpiramo vrata prihodnosti, kjer se ovire spreminjajo v priložnosti.

Galerija