Header - življenje

Življenjsko zavarovanje

Življenje je nepredvidljivo in polno različnih dogodkov, kjer je dobro imeti sklenjeno življenjsko zavarovanje. Najsibo to naložba za prihodnost, zavarovanje za primer smrti, ali pa kombinacija obeh. Z življenjskimi zavarovanji si zagotovite bolj varno in brezskrbno prihodnost - za vas in vaše bližnje.

Prednosti vključujejo socialno varnost vaše družine v primeru nezgodne smrti, nizke premije ob visokih in prilagodljivih zavarovalnih vsotah ter možnost izplačila ob doživetju. Lahko pa izberete tudi naložbeno življenjsko zavarovanje in s tem oplemenitite svoje premoženje.

Življenje je lepo, naj tako tudi ostane.

card grid big - Zivljenje


Življenjska zavarovanja po vaši meri

medium/gl/einzelfonds
Predstavljamo vam novo trajnostno naravnano naložbeno življenjsko zavarovanje Merkur Zelana prihodnost. Zavarovanje pod eno streho združuje varnost, varčevanje ter naložbo za plemenitenje sredstev. S sklenitvijo zavarovanja pa skrbite tudi za okolje, saj imajo naložbeni skladi certifikat za trajnostne finančne naložbe Ecolabel.

Merkur Zelena prihodnost

Naložbeno življenjsko zavarovanje z avstrijskim znakom za okolje za trajnostne finančne naložbe.
medium/gl/individuell
V Merkur zavarovalnici smo na podlagi izkušenj in znanja na edinstven način združili življenjsko/varčevalno in zdravstveno/ nezgodno zavarovalno komponento. Z življenjskim zavarovanjem Merkur Komplet omogočamo najkvalitetnejšo zaščito tekom celotnega aktivnega življenjskega obdobja. Številne prednosti življenjskega zavarovanja novih dimenzij postavljamo pod skupni naziv "skrb", ki povezuje med seboj tri zelo pomembna življenjska področja: Skrb za družino, skrb za zdravje in skrb za starost.

Merkur Komplet

Kritja za primer doživetja, smrti ter določene hude bolezni.
medium/uv/spitalgeld
Produkt je primeren za stranke, ki imajo potrebo po zelo visokem zavarovanju za primer smrti ob npr. najemu visokih kreditov. V primeru nezgodne smrti zavarovanca med zavarovalno dobo se, če je tako dogovorjeno izplača tudi enkratna ali dvakratna dodatna zavarovalna vsota za primer nezgodne smrti. Višina letne premije je odvisna od dejstva ali je zavarovanec kadilec ali nekadilec.

Merkur Riziko in Padajoči riziko

Zavarovanje za primer rizika smrti.
medium/produkte/lebensversicherung
Varnost in dostojanstvo za pomemben del vašega življenja: vaše slovo. Smrt sodi k življenju vsakega človeka. Zaradi tega je treba pravočasno poskrbeti tudi za zagotovitev kritja pogrebnih stroškov - prej se odločite za sklenitev zavarovanja Merkur pogrebni stroški, nižje so premije. S sklenitvijo življenjskega zavarovanja Merkur pogrebni stroški zavarovane osebe pridobijo doživljenjsko zavarovanje, s katerim pridobijo finančno varnost za pogrebne stroške.

Merkur Vseživljenjsko zavarovanje

Doživljenjsko zavarovanje za primer smrti in kritje stroškov v primeru zadnjega slovesa.

Erklarung - zavarovanja


Datoteke in ostale informacije o zavarovanjih

Oglejte si brošure, dokumente s ključnimi informacijami, ključne informacije za vlagatelje (Merkur Zelena prihodnost), vrednosti enot premoženja, obrazce za prijavo škod, cenik storitev, informacije o trajnostni politiki Merkur zavarovalnice in ostalo.

Na tem mestu lahko najdete tudi ostale dokumente v povezavi s produkti iz pretekle ponudbe, kot so gibanje vrednosti skladov za produkta Merkur Top Invest in Merkur Top Garant.

erklarung izracun zivljenje

Informativni izračun življenjskih zavarovanj

Najboljše odločitve so informirane odločitve.

Izračunajte svojo okvirno premijo s kalkulatorjem Merkur zavarovalnice ter bolje presodite o pomembnih odločitvah

FAQ - Zivljenje

Pogosta vprašanja

 • Kakšna je razlika med klasičnim in riziko življenjskim zavarovanjem?
  add close

  Tako klasično kot riziko življenjsko zavarovanje vam nudita varnost in izplačilo zavarovalne vsote vašim upravičencem v primeru vaše naravne oz. nezgodne smrti. Razlika je v tem, da klasično življenjsko zavarovanje udeleženo na dobičku in ponuja izplačilo tudi ob poteku zavarovalne dobe. V nasprotju pa riziko življenjsko zavarovanje nudi višja kritja (primerna za večje finančne obveznosti npr. najetje kredita,...).

 • Kaj je naložbeno zavarovanje Top invest?
  add close

  Gre za življenjsko zavarovanje, ki združuje varčevanje, vezano na investicijske sklade ter življenjsko zavarovanje za primer smrti z zajamčeno zavarovalno vsoto.

 • Katere prednosti mi nudi Življenjsko zavarovanje Merkur Komplet?
  add close

  Življenjsko zavarovanje Merkur Komplet nudi varnost tako v primeru naravne ali nezgodne smrti kot v primeru 17 hudih bolezni.

case studies - storitve


Storitve Merkur zavarovalnice

Spletna prijava škode

Prijavite vaš škodni primer enostavno preko spleta. Kliknite na spodnjo povezavo in v nekaj preprostih korakih izpolnite obrazec za oddajo. Tako lahko postopek opravite še hitreje in bolj preprosto kot kadarkoli prej.

Prijavite škodo

Imate vprašanje za nas?

Želite prilagojeno ponudbo za naša zavarovanja? Imate dodatna vprašanja o naših produktu ali podjetju? Potrebujete pomoč pri urejanju vaših obstoječih policah? Na spodnji povezavi najdete vse načine kako lahko stopite v stik z nami.

Kontaktirajte nas

Poslovalnica blizu vas

Oglejte si poslovalnice Merkur zavarovalnice po Sloveniji. Pokličite ali nas obiščite na vam najljubši lokaciji.

Naše poslovalnice