Postani zastopnik/ -ca

Delo zavarovalnega zastopnika je živahno in pestro, vendar zelo malo vemo kaj lahko pričakujemo v primeru, da se odločimo za spremembo kariere na to področje.

Pri Merkur zavarovalnici zato pripravljamo transparentno predstavitev poklica zavarovalnega zastopnika in odgovarjamo na vsa morebitna vprašanja, ki se ti porajajo v vezi z njim.

Kaj lahko pričakuješ, kakšne so prednosti in kaj te čaka v primeru, da se želiš preizkusiti v tem okolju si preberi spodaj.

Najpogosteje zastavljena vprašanja o delu zavarovalnega zastopnika

 • Kakšen je delovni čas?
  add close

  Zastopnik je zaposlen pri delodajalcu s polnim delovnim časom v trajanju 40 ur tedensko.

  Vaš delovni dan vključuje izobraževanja, tedenske sestanke na vaši enoti, klicanje in obiskovanje strank, urejanje administracije, spremljanje lastnega portfelja, poprodajni proces in vsakršno skrb za vaše lastne stranke.

 • Kje poteka delo?
  add close

  Agent opravlja delo v pisarni in na terenu na območju svoje organizacijske enote. Delo v pisarni zajema tedenske sestanke, izobraževanja, administracijo, iskanje strank in priprave za termin. Prav tako se v pisarni lahko izvede sestanek oziroma prodajni razgovor s stranko. Delo na terenu pa predstavljajo prodajni obiski pri fizičnih strankah in poslovnih subjektih na lokacijah po dogovoru. Med delovne obveznosti spada tudi redna udeležba na sestankih enote in izobraževanjih.

 • Ali za opravljanje dela potrebujem licenco AZN? Kdo krije stroške opravljanja izpita?
  add close

  Da, za samostojno opravljanje dela potrebujete dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja.

  Merkur zavarovalnica v celoti krije stroške opravljanja preizkusa znanja za zavarovalnega zastopnika ter stroške pridobitve dovoljenja za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja.

  Delodajalec lahko zastopnike brez licence na opravljanje le te, pošlje najhitreje po 3 mesecih. Zastopnika se na opravljanje izpita pošlje, ko je za to pripravljen. Praviloma zastopnike napotimo na opravljanje licence po 6 - 8 mesecih zaposlitve.

 • Ali dobim službeni avto?
  add close

  Za delo na terenu se uporablja lastno prevozno sredstvo. Zastopniku pripada nadomestilo potnih stroškov za službene poti in sicer mu pripada povračilo kilometrine na podlagi odobrenega potnega naloga s strani odgovornega delavca delodajalca.

 • Ali dobim službeni računalnik?
  add close

  Da, v sklopu zaposlitve vam pripada prenosni računalnik za opravljanje dela.

 • Ali dobim službeni telefon?
  add close

  Zavarovalni zastopniki in pomožni zavarovalni zastopniki prejmejo nadomestilo stroškov iz naslova uporabe zasebnega mobilnega telefona za službene potrebe, s čimer si krijejo stroške mobilne telefonije. Zastopniki nimajo službenih telefonov.

 • Na kakšen način mi ob zaposlitvi Merkur zavarovalnica nudi pomoč in podporo pri iskanju terminov, pri delu na terenu in prodaji na splošno?
  add close

  Ob nastopu dela v našem podjetju se novo zaposleni zastopnik seznani s potekom dela in obveznostmi skozi pogovor s področnim vodjem in svojim dodeljenim mentorjem. Mentor pomaga in svetuje novemu zaposlenemu pri iskanju terminov, ga nauči prodajnih tehnik ter skupaj tudi obiščeta stranke na terenu.

 • Kako poteka izobraževalni proces?
  add close

  Praviloma vas ob začetku zaposlitve čaka dvotedensko izobraževanje glede produktov, ki jih trži Merkur zavarovalnica. Kasneje ponujamo redna tedenska izobraževanja in različne aktivnosti, da lahko nenehno izpolnjujete vaša znanja in veščine. Pri delu se lahko zanesete na strokovno pomoč mentorja ter vodje, ki vam bosta pomagala na poti k uspehu in samostojnosti. Naši izobraževalci pa vam bodo vedno nudili dodatno podporo pri iskanju terminov, klicanju strank in vam odgovarjali na vaša vprašanja ter nudili nasvete.

 • Kakšna zavarovanja ponujamo našim strankam?
  add close

  Ponujamo zdravstvena, življenjska, premoženjska in nezgodna zavarovanja ter zavarovanje za tujino. V našem prodajnem portfelju nimamo avtomobilskih zavarovanj.

 • Kakšne so možnosti napredovanja?
  add close

  Ob nastopu zaposlitve delavec zaseda delovno mesto zavarovalni zastopnik oziroma v kolikor še nima dovoljenja za opravljanje poslov zavarovalnega zastopanja, pomožni zavarovalni zastopnik. Glede na velikost zavarovalnega portfelja in doseženo letno produkcijo lahko zavarovalni zastopnik napreduje v višji karierni razred in sicer vse do vodilnega specialista za zavarovanje. Zastopniki ki se dokažejo, lahko tudi postanejo mentorji novim zastopnikom in s tem skrbijo za svoj nadaljnji karierni razvoj ter razvoj svojih potencialov.

 • Kakšne so provizije od sklenjenih pogodb?
  add close

  Provizije se izplačujejo v skladu internega pravilnika.

 • Za koliko časa prejmem prvo pogodbo? Po kolikšnem času dobim pogodbo za nedoločen čas?
  add close

  Prva pogodba se sklepa za določen čas. Za nedoločen čas se sklene po obdobju 2 let zaposlitve.