Zdravstveno zavarovanje Merkur Specialisti

Hitro in enostavno do zdravnika specialista

Z zdravstvenim zavarovanjem Merkur Specialisti si zagotovite hitro obravnavo pri zdravnikih specialistih in si s tem zagotovite prednostno obravnavo pri naših zasebnih pogodbenih izvajalcih zdravstvenih in diagnostičnih storitev.


Merkur Specialisti po novem tudi z asistenco!

Z našo asistenčno službo poskrbimo za vse – vodimo vas od prijave zavarovalnega primera, preko rezervacije termina do plačila, ki ga izvedemo mi. S tem uredimo vso birokracijo, tako da lahko vi razmišljate samo o okrevanju.


Skupna zavarovalna vsota kar 15.000 €!

Zdravstveno zavarovanje Merkur Specialisti krije vse enostavne in zahtevne diagnostične posege ter tudi enostavne ambulantne posege v skupni zavarovalni vsoti kar 15.000 €! Nič več seštevanja obiskov.


Vključena je tudi rehabilitacija v višini 500 €

Za čim hitrejše okrevanje po poškodbi ali bolezni je vključena tudi zavarovalna vsota za rehabilitacijo v višini 500 €. Za rehabilitacijo po bolezni ali nezgodi se šteje zdravljenje, pri čemer so vključeni stroški bivanja, zdravstvene, wellness in druge storitve, ki prispevajo k boljšemu počutju in hitrejšemu okrevanju zavarovanca po poškodbi ali bolezni (kot so npr. fizioterapija, psihoterapija, protibolečinske terapije, elektroterapije, interferenčni tokovi, akupunkture, magnetoterapije, iontoforeze ipd.).

 

Prednosti
Merkur Specialisti

  • Kritje stroškov v specialističnih ambulantah

  • Skupna zavarovalna vsota 15.000 €

  • Kritje diagnostičnih preiskav

  • Stroške pregleda plača zavarovalnica direktno izvajalcu storitve

Man looking through window.
 

Pogosta vprašanja
Merkur Specialisti

Komu je namenjen produkt?

Produkt je namenjen zdravim osebam, ki imajo veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje in se zavedajo nevarnosti nastanka hudih bolezni ter si želijo fleksibilnost pri izbiri zdravstvene ustanove. Primeren je za tiste, ki se želijo izogniti dolgim čakalnim vrstam pri zdravnikih specialistih in nevarnostim katerim so stranke zaradi nepravočasnih pregledov izpostavljene.

Ali za zavarovanje potrebujem sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje?

DA. Brez urejenega obveznega zdravstvenega zavarovanja pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) tega zavarovanja ni mogoče skleniti, saj je brez napotnice bistveno oteženo koriščenje storitev iz zavarovanja.

Ali za zavarovanje potrebujem sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje (DZZ)?

NE. Sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni pogoj za sklenitev zavarovanja.

Kdo lahko sklene zavarovanje?

Osebe med 1. in 69. letom starosti.

Kateri pogoji veljajo ob sklenitvi zavarovanja?

Za zavarovanje veljajo: Splošni pogoji zdravstvenega zavarovanja za kritje stroškov v specialističnih ambulantah – Merkur Specialisti (SPSPEC 2021). Pogoje najdete na spletni strani pod zavihkom (za stranke / koristne informacije / splošni pogoji)

Ali grem lahko k specialistu, ki si ga sam izberem?

Lahko pod pogojem, da ima zavarovalnica z izbranim specialistom sklenjeno pogodbo o sodelovanju. Z asistenčnim centrom Merkur zavarovalnice se lahko dogovorite pri katerem od pogodbenih specialistov bi želeli opraviti pregled.