LEČINA SOLATA Z MANGOM IN KOZJIM SIROM

570 kcal na porcijo • Za 2 porciji • 20 min.

  • 60 g rdeče leče
  • 1 majhen avokado
  • 100 g ovčjega sira 
  • 1 majhen mango 
  • 6 stebel koriandra 
  • 50 g pinjenca 
  • 3 jedilne žlice limoninega soka 
  • ¼ čajne žličke čilijevih kosmičev 
  • sol


1. Lečo kuhajte v slani vodil približno 10 minut, da ostane čvrsta.
2. Avokado prerežite na pol in odstranite koščico. Meso avokada z žlico odstranite iz lupine in ga narežite na majhne kocke.
3. Ovčji sir na grobo zdrobite. Mango olupite in meso odrežite od sredice, da nastanejo koščki.
4. Splaknite koriander, ga otresite, da se posuši, in ga na grobo sesekljajte. Lečo odcedite.
5. Vse pripravljene sestavine v posodi zmešajte s pinjencem in limoninim sokom.
6. Lečino solato začinite s soljo in čilijevimi kosmiči.

 

PONEV Z AZIJSKIMI REZANCI

585 kcal na porcijo za 2 porciji • 20 min.

  • 100 g rezancev Mie 
  • 2 stroka česna 
  • 6 jedilnih žlic sojine omake 
  • 3 jedilne žlice medu
  • 2 čajni žlički sezama 
  • 200 g govejega ramsteka 
  • 100 g snežnega graha 
  • 1 jedilna žlica olja


1. Rezance Mie skuhajte v skladu z navodilom na embalaži, da so čvrsti.
2. Medtem olupite česen in ga stisnite. Zmešajte ga s sojino omako, medom in sezamom.
3. Ramstek narežite na tanke trakove in jih dajte v omako. Snežni grah operite, očistite in razpolovite.
4. Rezance odcedite in odložite na stran.
5. V voku ali veliki ponvi segrejte olje. Trakove mesa vzemite iz omake in jih dve minuti dobro popražite na olju.
6. V ponev dodajte snežni grah, rezance in preostalo omako in premešajte. Kuhajte še eno minuto, nato servirajte.