Športni izdelki samo serijsko? Pri vodilnih proizvajalcih bo kmalu vse več izdelkov, katerih barvo, obliko in funkcionalnost bo mogoče prilagoditi po meri.

Prizorišče zimskega sejma v Münchnu na Bavarskem: skupna stojnica proizvajalcev Superfeet, vodilnega svetovnega proizvajalca športnih vložkov, Brooks Running in Hewlett Packard je bila januarja 2018 večja od vseh drugih. Veličastna proizvodna ulica in t. i. postaja merjenja prileganja predstavljata dvonadstropen magnet za obiskovalce sejma ISPO 2018 v Münchnu. Eno halo naprej je vodilna svetovna znamka Adidas na območju »Adidas Digitize-Area« z osrednjim sporočilom »Are you ready for the future« (Ste pripravljeni naprihodnost?) ustvarila interaktivni svetdoživetij digitalnih razvojev izdelkov in rešitev po meri za stranke prihodnosti. Na sejmu ISPO vsi strokovnjaki menijo enako: digitalizirana proizvodnja po meri individualnih potreb strank je mega trend športne industrije oz. če nekoliko prilagodimo besede Petra Tosha – Customize it!

POSTAJA ZA MERJENJE PRILEGANJA BROOKS HP KOT MEJNIK PRI PROIZVODNJI PO MERI

Tekaški čevlji se morajo dobro prilegati: vrsti teka, teži, slogu teka, težavam s stopali, zmogljivosti, pogostosti treningov, vzorcu hoje, barvnemu okusu, ciljem ... Številnim parametrom, ki definirajo idealen čevelj in vplivajo na popolno prileganje. Postaja merjenja prileganja v sodelovanju s proizvajalci Brooks Running, Superfeet in Hewlett Packard meri vse vrednosti in oblikuje optimalen tekaški čevelj za kupca. Na sejmu ISPO 2018 v Münchnu so ta čevelj takoj in na mestu samem v nekaj minutah izdelali s tehniko 3D-tiskanja in avtomatiziranih digitalnih procesov ter ga predali tekaču. Individualni čevelj za popolnoma posebne potrebe bo v prihodnosti čisto prava realnost v trgovinah. Model Levitate proizvajalca Brooks bo prvi model za tek, ki bo prilagojen na ta način.
BROOKSRUNNING.COM

Sneaker.
PROIZVAJALEC

ADIDAS FUTURECRAFT 4D
LUKSUZ ZA TEK PO MERI IZ SILIKONSKE DOLINE

Pri tekmecu, znamki Adidas, je delo po meri še večji luksuz za peščico. 3D-skener oblikuje virtualno skico, ki se s 100-odstotno avtomatiziranim postopkom spremeni v umetelno iztisnjen in pleten podplat, v katerem so smernice glede točkovne teže in vzorci obremenitve združeni v natančno izvedeno visokotehnološko mrežo – prvi podplat za visoke zmogljivosti, izdelan z digitalno svetlobno sintezo iz svetlobe in kisline. Zgornji del, notranji podplat – vse je izdelano in oblikovano po meri in sestavljeno v popoln čevelj. Adidas Futurecraft 4D ponuja še več udobja, a že predstavlja predhodnika za širšo ofenzivo prilagoditev izdelkov, ki bo vsem omogočila dostop do individualiziranih športnih čevljev – vse od sestave podplata do oblikovanja.
ADIDAS.COM

Sneaker.
PROIZVAJALEC