1 ½ l mleka

320 g zdroba iz navadne pšenice

3 jajca

200 g sira taleggio, olupljenega in narezanega na koščke

morska sol in sveže mleti črni poper

100 g naribane mocarele

80 g parmezana, naribanega

4 solatni srčki

100 ml olivnega olja

50 g oliv, nasekljanih

30 g kaper, nasekljanih

sok 2 limon

sol, poper

1 lonec kreše

 

Gremolata

1 ½ šopka gladkolistnega peteršilja, nasekljanega

60 ml olivnega olja

1 jedilna žlica limonovega soka

1 jedilna žlica grobo naribane limonove lupinice

1 strok česna, stisnjen

 

Za gremolato zmešajte peteršilj, olje, limonov sok, lupinico in česen ter postavite na stran.

V velikem loncu pri srednji temperaturi zavrite mleko in vanj postopoma vmešajte zdrob. Kuhajte 2–3 minute in ves čas mešajte z leseno kuhalnico. Vmešajte sir taleggio, parmezan, mocarelo in mešajte, dokler se sestavine ne sprimejo v gladko maso. Po okusu začinite s soljo in poprom. Med mešanjem eno za drugim dodajte jajca. Maso preložite v rahlo namaščen pekač (20 x 30 cm) in v pečici na                  180 stopinjah pecite približno 20–30 minut. Nato razrežite na 12 pravokotnikov               (ca. 4 x 10 cm) in jih v ponvi zapecite do zlatorumene barve. Pokapljajte z gremolato. Solatne srčke razrežite na osmine in jih marinirajte s soljo, poprom, olivnim oljem in limono. Cmoke dajte na krožnik, nanje položite marinirane solatne srčke, garnirajte s krešo in postrezite.