1 ½ l mleka
320 g zdroba iz navadne pšenice
3 jajca
200 g sira taleggio, olupljenega in narezanega na koščke
morska sol in sveže mleti črni poper
100 g naribane mocarele
80 g parmezana, naribanega
4 solatni srčki
100 ml olivnega olja
50 g oliv, nasekljanih
30 g kaper, nasekljanih
sok 2 limon
sol, poper
1 lonec kreše
Gremolata
1 ½ šopka gladkolistnega peteršilja, nasekljanega
60 ml olivnega olja
1 jedilna žlica limonovega soka
1 jedilna žlica grobo naribane limonove lupinice
1 strok česna, stisnjen
Za gremolato zmešajte peteršilj, olje, limonov sok, lupinico in česen ter postavite na stran.
V velikem loncu pri srednji temperaturi zavrite mleko in vanj postopoma vmešajte zdrob. Kuhajte 2–3 minute in ves čas mešajte z leseno kuhalnico. Vmešajte sir taleggio, parmezan, mocarelo in mešajte, dokler se sestavine ne sprimejo v gladko maso. Po okusu začinite s soljo in poprom. Med mešanjem eno za drugim dodajte jajca. Maso preložite v rahlo namaščen pekač (20 x 30 cm) in v pečici na 180 stopinjah pecite približno 20–30 minut. Nato razrežite na 12 pravokotnikov (ca. 4 x 10 cm) in jih v ponvi zapecite do zlatorumene barve. Pokapljajte z gremolato. Solatne srčke razrežite na osmine in jih marinirajte s soljo, poprom, olivnim oljem in limono. Cmoke dajte na krožnik, nanje položite marinirane solatne srčke, garnirajte s krešo in postrezite.