750 ml vode
1 limona
100 g mlade čebule
4 vejice timijana
4 vejice rožmarina
4 fileji piščančjih prsi
125 ml olivnega olja
4 kosi vloženih artičok
1 romanska solata, narezana na trakce
4 krompirji, kuhani in razpolovljeni
150 g hladnega masla
4 g soli
4 g limonovega soka
Piščančje prsi z obeh strani močno popecite na olivnem olju in nato do konca specite v pečici pri 180 stopinjah.
V globoki ponvi segrejte olivno olje, popecite vložene artičoke, mlado čebulo ter emulgirajte z maslom in soljo. Zalijte z vodo in počasi kuhajte na nizki temperaturi. Dodajte timijan, rožmarin in limonov sok. Razpolovite fileje piščančjih prsi in jih v ponvi prelijte z omako. Dodajte krompir, pustite, da se okusi premešajo, nato pa vmešajte še romansko solato.
Ragu dajte v globok krožnik in nanj položite piščančje meso. Garnirajte z malo rožmarina, limonovim sokom in olivnim oljem.
Za 4 porcije.