400 g peresnikov

360 ml paradižnikove omake

40 ml smetane

4 jedilne žlice graha

4 jedilne žlice olivnega olja

2 čajni žlički čilijevih kosmičev

240 g klobas (salsiccia) (alternativno: mleto svinjsko meso)

½ jedilne žlice paprike v prahu    

1 vejica rožmarina

1 vejica majarona

1 vejica timijana 5 g soli

125 g olivnega olja         

125 ml belega vina

5 strokov česna

2 čilija

1 jedilna žlica mletih komarčkovih semen       

ščepec soli

ščepec popra      

Po želji: parmezan

 

Mleto svinjsko meso zmešajte z vsemi začimbami, začinite in oblikujte v hlebček. Močno popecite v ponvi z malo olja, da meso spremeni barvo. Nato pecite v pečici 10 minut pri 180 stopinjah. Vzemite pečeni hlebček iz ponve in ga razlomite na majhne koščke.

V loncu slane vode skuhajte peresnike in s kuhanjem prenehajte, preden so skuhani ‘‘na zob‘‘, ter jih postavite na stran. V kozici segrejte paradižnikovo omako, dodajte smetano (pazite, da omaka ne bo presvetla), grah, olivno olje, čilijeve kosmiče in pomešajte. Primešajte peresnike, nastavite temperaturo na najnižjo stopnjo in počasi kuhajte. Dodajte mleto meso ali klobaso (salsiccia) in vse počasi kuhajte, dokler peresniki niso skuhani ‘‘na zob‘‘. Postrezite v globokem krožniku.

Za 4 porcije.