750 ml vode

1 limona

100 g mlade čebule                

4 vejice timijana

4 vejice rožmarina

4 fileji piščančjih prsi

125 ml olivnega olja

4 kosi vloženih artičok

1 romanska solata, narezana na trakce

4 krompirji, kuhani in razpolovljeni

150 g hladnega masla

4 g soli

4 g limonovega soka

 

Piščančje prsi z obeh strani močno popecite na olivnem olju in nato do konca specite v pečici pri 180 stopinjah.

V globoki ponvi segrejte olivno olje, popecite vložene artičoke, mlado čebulo ter emulgirajte z maslom in soljo. Zalijte z vodo in počasi kuhajte na nizki temperaturi. Dodajte timijan, rožmarin in limonov sok. Razpolovite fileje piščančjih prsi in jih v ponvi prelijte z omako. Dodajte krompir, pustite, da se okusi premešajo, nato pa vmešajte še romansko solato.

Ragu dajte v globok krožnik in nanj položite piščančje meso. Garnirajte z malo rožmarina, limonovim sokom in olivnim oljem.

Za 4 porcije.