12 rezin krvavice (narezane na debelino 1 cm)  

100 ml rastlinskega olja

  1 majhna peščica metinih listov

  2 pomladni čebuli, na drobno narezani

  grški naravni jogurt             

  posušeni čilijevi kosmiči

1 kg mokastega krompirja, olupljenega, naribanega

1 šopek drobnjaka, drobno narezanega

2 jajci

200 g moke

malo masla za pečenje

2 jedilni žlici ekstra deviškega olivnega olja

morska sol in sveže zmleti črni poper

 

Krompir, ki ste ga naribali za pečen krompir, dajte v čisto kuhinjsko krpo in iztisnite odvečno tekočino. Nato ga v veliki skledi zmešajte s polovico drobnjaka, jajcema, moko, soljo, poprom in čilijevimi kosmiči. Segrejte polovico olja v teflonski ponvi; polovico krompirjeve mase nato enakomerno razdelite v ponvi in pecite 5 minut na vsaki strani, da se zlatorjavo obarva. Tik pred koncem pečenja dodajte malo masla.

Krompir vzemite iz ponve in ga shranite na toplo. Na preostalem olju specite še drugo polovico krompirjevega testa.

Eno stran rezin krvavice povaljajte v moki in jih v ponvi na vročem olivnem olju močno hrustljavo popecite. Ko je spodnja stran hrustljavo zapečena, rezino obrnite in na hitro še malo popecite. Tako ostane druga stran rezine mehka. Zmešajte jogurt s preostankom drobnjaka, olivnim oljem, čilijevimi kosmiči, meto in pomladno čebulo ter ga razdelite po pečenem krompirju. Na vrh položite popečene rezine krvavice.

Za 4 porcije.