Na začetno stran
Nahajate se: 
 
Ljubljana, 30.05.2017

Festival iger in zdravja Merkur zavarovalnice

Festival iger in zdravja 1 
 

Teden dni pred svetovnim dnevom športa je Merkur zavarovalnica skupaj s podjetjem Playness v ljubljanskem parku Tivoli priredila Festival iger in zdravja za osnovnošolce.

Otroštvo je čas, ko je treba otroke opremiti z veščinami in znanji za dobro in zdravo življenje. Pri Merkur zavarovalnici želimo skupaj s strokovnjaki playness pedagogike doprinesti k trudu, ki ga vlagajo v šolah, da bi naši otroci odrasli v prijetne, srčne in zdrave ljudi.

Merkur zavarovalnica skladno s svojo novo poslovno filozofijo zdravega načina življenja razvija program »fit4life«, ki temelji na aktivnem sodelovanju z najrazličnejšimi ponudniki storitev, povezanih z zdravim življenjskim slogom. Na področju športa najmlajših, smo se povezali s strokovnjaki playness pedagogike, ki so poskrbeli za odličen program.

 
Festival iger in zdravja 2 
 

Festivala se je udeležilo skoraj 100 otrok iz OŠ Vrhovci, OŠ Vič in OŠ Brezovica pri Ljubljani. Otroci so izvajali štafetne igre pripravljene tako, da spodbujajo sodelovanje, so zabavne in tudi poučne. Poleg tega pa so morali v skladu s Playness pedagoškim kompasom opraviti tudi druge naloge. V parku so spoznali naključnega mimoidočega sprehajalca in ga vljudno nagovoriti ter mu polepšati dan tako, da zapojejo pesmico. Poiskali so tri drevesa, jih poimenovali in z objemom izmerili obseg. Vsi otroci so opravili tudi motorični test, kjer smo preverili znanje gibalnih veščin. Ugotovili smo, da nekaterih veščin, kot so hoja nazaj ali preval, kar se je včasih zdelo samoumevno in je življenjskega pomena, vsi otroci ne obvladajo dobro.

Razigran in razmigan otrok je ključ do zdravega, ustvarjalnega in uspešnega odraslega. Ker živimo v času, ko otroci v šoli in doma presedijo tudi po 10 in več ur na dan, bomo pri Merkur zavarovalnici skupaj s podjetjem Playness pod vodstvom dr. Hosta Milana vlagali v naše najmlajše.

Marjanca Vampelj, ravnateljica OŠ Vrhovci: »Povem lahko, da so bili učenci zelo navdušeni in učiteljici sta mi povedali, da ste se zelo potrudili, da je bila odlična organizacija, prijetno vzdušje in veliko presenečenje otrok nad darili. Želeli sta si, da tak dan doživijo vsi učenci v razredu. Želim vam uspešno delo še naprej. Hvala, ker ste izbrali našo šolo, morda še kdaj sodelujemo.« 

 
Festival iger in zdravja 3 
 
 
 
 
Brezplačna številka080 28 55
 
 
 
Cookie Consent