Na začetno stran
Nahajate se: 
 

7 načinov, da ohranite vrednost vašega premoženja

Premoženje 
 
Vsakdo se v življenju trudi, da bi nekaj ustvaril – ultimativni dosežek je seveda streha nad glavo zase in za svojo družino. Ko to doseže, posveti svojo energijo temu, da bi ustvarjeno premoženje ohranil čim bliže prvotnemu stanju, da mu ga ne ukradejo ali mu ga ne uničijo nesrečne okoliščine, in da bi njegovo vrednost obdržal čim dlje. Za to se seveda da narediti kar nekaj.
 
1. Zavarovanje na novo vrednost
Čas naredi svoje, k nižanju vrednosti vašega premoženja pa v mnogočem pripomorejo tudi vremenske neprilike, naravni pojavi in človeški faktor (vlom, kraja ali preprosto lastnikova nerodnost). Vrednost premoženja začne padati z dnem, ko postanete njegov lastnik. Vanj je treba vlagati, obnavljati in skrbeti, a v omenjenih primerih lahko njegova vrednost zaradi škode drastično upade. Zavarovanje na novo vrednost vam dejansko povrne novo vrednost premoženja.
 
2. Brezplačna domska asistenca
Karkoli se v vaši hiši ali stanovanju že primeri, je poleg kritja škode pomembno tudi, da se le-ta čim prej popravi. Popravilo prepustite strokovnjakom, ki vedo, kaj počnejo, in katerih znanje bo dejansko odpravilo neprijetne posledice – vsem zavarovancem, ki imate sklenjeno katero koli individualno zavarovanje, je na voljo brezplačna domska asistenca, v okviru katere s klicem na brezplačno številko 080 87 70 pridete do pravega mojstra 24 ur na dan, 7 dni v tednu.
 
3. Izbira pravega zavarovanja za stanovanjsko hišo
Stanovanjska hiša nudi udobje bivanja v okolju, kjer ste vi gospodar, zanjo skrbite in urejate znotraj in zunaj. A predstavljajte si, da v neurju vanjo udari strela, jo zalije voda, uniči požar ali vandali – paketi DOM zajemajo kritja po izbiri. Odločate se za tiste nevarnosti, za katere menite, da so najverjetnejše, da se zgodijo in oblikujete paket po meri.
 
4. Ustrezno zavarovanje etažne lastnine
Tudi stanovanja v bloku niso imuna na nesrečne dogodke – ker si etažo delite z drugimi, se lahko škoda v vašem stanovanju odraža tudi na drugih (in obratno lahko primeri v sosednjih stanovanjih pustijo posledice na vašem stanovanju). Tudi dogodki, ki se morda zgodijo nemogoči, se zgodijo ponavadi takrat, ko niste pripravljeni. Poskrbite zase in za svoje neposredne sosede.
 
5. Skrb za stanovanjsko opremo
Škoda ne doleti samo stanovanjske hiše ali stanovanja (če imate alarmno napravo, toliko bolje), zato lahko  zavarovanje stanovanjske opreme sklenete z dodatnimi popusti. Počutili se boste bolje, če bodo varni tudi vaš nakit, tehnične igračke, pohištvo, gospodinjska oprema, obleka in denar, tudi tukaj pa so vam na voljo trije paketi STAN, kjer vi izbirate kritja, ki se vam zdijo najprimernejša.
 
6. Skrbniški odnos do poslovnega premoženja
Če opravljate dejavnost, s katero preživljate sebe in družino in s katerim ste zgradili ali kupili svoj dom, je tudi za premoženje, ki je za vaše delo nujno, treba poskrbeti. Objekti, v katerih delate, skladiščite ali prodajate blago, oprema, od katere je odvisna vaša storitev ali proizvodnja in stvari zaposlenih, so prav tako pod vplivom nepredvidenih dogodkov – in ko nastopijo, boste brez skrbi, zanje ste poskrbeli in povrnili novo vrednost.
 
7. Izbira pravih kritij za večstanovanjsko zgradbo
Požar, vihar, izliv vode, lom večjih izpostavljenih steklenih površin, škoda, ki se povzroča drugim, in škoda na grelnih in pripadajočih napravah so vsakdanja stalnica objektov z mnogimi stanovanji – in s tem mnogimi stanovalci. Tudi tukaj kritja povrnejo novo vrednost.
 
Spoznali ste sedem načinov za ohranitev oziroma povrnitev premoženja na novo vrednost, s čimer ste pravzaprav svojemu premoženju povečali vrednost. Za še več informacij ali nasvet pokličite brezplačno številko 080 28 55 ali pišite na info@merkur-zav.si.
 
 
Brezplačna številka080 28 55
 
 
 
Cookie Consent